USD : 32.4632 EUR : 34.4887 GBP : 40.4648 KWD : 105.9205 RUB : 0.34699 QAR : 8.9499 AZN : 19.2029
ÜLKEMİZDE VE KADİRLİ’DE DEPREM

ÜLKEMİZDE VE KADİRLİ’DE DEPREM

Saygıdeğer okurlarım ülkemizi yasa boğan Kahraman Maraş, Pazarcık, Elbistan, Nurdağı, Hatay, İslahiye deprem üstünden kıyamet alametlerinde en kuvvetlisini en acısı ülke olarak yaşadık tarifi mümkün olmayan acı ve korku ile halen stres içinde yaşamaya devam ediyoruz. Osmaniye ilimizde büyük yıkımlarda binin üzerinde can kaybı yaşadık ilçemiz Kadirli’de cami minarelerinin yüzde doksanı hasar gördü şükür bir bina yıkımı olmadı bazılarında büyük hasar bazılarında orta hasar bazılarında hafif hasar olsada bir can kaybı olmadı ama depremin şitdetli vurduğu yerlerde Kadirlili hemşehrilerimizden çok can kaybı verdik hergün otuz kırk cenaze ilçemide defnettik çok acı bir olay bu arada 11 ili vuran deprem ilçeleriyle köyleriyle yıkım çok büyüktü Hatay ve İskenderun taş taş üstünde kalmamıştı devlet millet top yekün gece gündüz kurtarma ekipleriyle göçük altından canlı kurtarmaya devam ediyordu.
Sayın Cumhurbaşkanımız kendi uçağını bile kurtarma ekibine tahsis etmiş devletin tüm gücüyle seferber olduğu anlaşılıyordu. Bazıları bu büyük felaketten siyasi rant çıkarmaya çalışıyor ve çok utanç verici bir hareketle içinde hiç emsaline rastlanmamış davranışla tarihe adını kara leke olarak yazdırıyordu.
İlçemizde sayın belediye başkanı Dr. Ömer  Tarhan ekibini kurmuş olduğu aşeviyle gece gündüz çalışıyor mahallelerde gıda yardımı yapılıyor içme suyu çamur olmuş hiç kullanılamıyor su ihtiyacı köylere kadar ulaştırarak canla başla gece gündüz çalışmalar devam ediyordu.
Nerde bu devlet nerde bu millet diyenlere inat Türkiye tek vücut olmuş herkes elinden geleni çalışıyordu.
Kaymakamlık çadır kent kurarak evlere girmeyen vatandaşlarımıza barınakta canla başla çalışarak vatandaşlarımızın yardımına koşuyordu siviltoplum kuruluşları yardımda adete yarışıyordu Basın kuruluşlarımız her enkazın başında olumsuz hava şartlarına rağmen nöbet tutarak anında canlı yayın yapıyor herkesten Allah razı olsun Rabbim bir daha göstermesin amin

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 254

Oluşturulma Tarihi: 28 Şubat 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle