Kadirli Belediyesince düzenlenen Deprem Bilgilendirme Toplantısında konuşan Prof. Dr.,Jeoloji Mühendisi, Deprem Uzmanı Süleyman Pampal; deprem riski açısından Kadirli merkezin diğer bölgelere göre daha şanslı olduğunu söyledi.
Kadirli yakın çevresindeki fayların her iki depremin etkisiyle kırılarak oturduğunu ifade eden Pampal" bu bölgedeki depremlerin tarihsel sürecine baktığımızda, Kadirli çevresinde büyük depremlerin çok uzun aralıklarla oluştuğunu görüyoruz. Bölgenin jeolojisini oluşturan katmanlar ve kayalar oldukça büyük kütlelerden oluşuyor, bu yapı ani kırılmalara karşı direnç göstermektedir. üzerinde yaşadığımız çevrede büyük çapta deprem oluşturacak faylar bulunmamaktadır. Erzincan depreminden sonra yaşanan en büyük depremi yaşadık. Her iki deprem merkezine de uzaklığımız yaklaşık 100 KM. Bu şiddette oluşan depremlerin artçıları uzun bir süre devam edecek. Burada dikkat edilecek nokta içinde yaşadığımız mekanların zemine uygun olarak inşa edilmeleridir. Bu riski tek başına çözüme ulaştıracak hiç bir kurum kuruluş yoktur ve olmayacaktır. Deprem elbette olacaktır. Çünkü bir tabiat olayıdır. Biz depremin şiddetini yerini tahmin edebiliriz ama ne zaman olacağını bilemeyiz. Bu sorun tüm kamu kuruluşları ve STK lar ve hepimizin gayret ve işbirliği ile çözülür. Yeni yapılar oluşurken zemin etüdü, mevcut yapı şekli ve denetimi mutlaka yapılmalıdır. Söyleyeceğimiz gibi deprem değil kusurlu bina öldürür" diye konuştu.
Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, davetimiz üzerine Kadirlimize gelerek bölgemizdeki deprem Fay hatları, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Yüksek Şehir Plancısı Cüneyt Kamil Erginkaya'ya teşekkür ediyorum dedi.
Programa Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.