USD : 34.2401 EUR : 37.1289 GBP : 44.7484 KWD : 112.3286 RUB : 0.35711 QAR : 9.4437 AZN : 20.2540
“KARA ŞUBAT”

“KARA ŞUBAT”

Türkiyede şubat ayı içinde sonbahar havası gibi bir mevsim yaşarken, bir süre önce, birdenbire korkunç bir kışa yakalandık. Eş zamanlı olarak da memleketimin tam 10 ilini etkileyen, çok şiddetli bir deprem yaşadık.
6 Şubat 2023 tarihinde sabah 04.17 sularında 7.7 şiddetli merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan bir deprem yaşandı. Ertesi gün saat 13.24 te ise yine Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay
Her geçen gün daha soğuk, daha korkunç oluyor. İhtiyaçlar çoğalıyor koşullar daha da zorlaşıyor. Fakat memleketimin insanları üzerine düşen görevi yapmak adına adeta kenetlenmiş . Yaşanan depremde önemli olan gerçek ihtiyaçların karşılanması .Özellikle de deprem bölgelerinde arama kurtarma ekipleri tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak yardım göndermek en doğrusu. Sivil toplum kuruluşları üzerine düşeni yapmak için elele vermiş asrın felaketinin korkunç izlerini silmeye çalışıyor.
Hava soğuk olduğu için kıyafetler , ısınma araçları, su ve gıda malzemeleri ilk sırada geliyor.
Deprem bölgelerinden sağ olarak çıkarılan her bir vatandaş umudumuzu artırıyor. Ve bu insanların kullandıkları raporlu ilaç temini var ki bu konuda çok güzel bir kolaylık sağlanmış. Ki bu gerçekten mükemmel bir hizmet olmuş. Onu da paylaşmak istiyorum. Raporlu ilacı olup rapor tarihi bitenler yeniletmeden alabilecekler.
Bölgede deprem nedeniyle çadırlara yerleştirilen çocuk, genç, yaşlı ve kronik rahatsızlıklarından dolayı kullandıkları ilaçlar da göçük altında kaldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu bölgelere özel tanımlama yaparak eczaneler “484” koduyla reçete girebiliyor. TC kimlik numarası ile eczaneye başvuranlar vatandaşlar ilaçlarını kolaylıkla temin edebilecekler.
Bu yaşadığımız depremi, University College London’daki Risk ve Afetleri Azaltma Enstitüsü başkanı Prof Joanna Faure Walker, 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin de “büyük” olarak sınıflandırıldığını belirtiyor. Yaklaşık 100 km’lik bir fay hattı boyunca kırılarak, fayın yakınındaki binalarda ciddi hasara neden olduğuna dikkat çekiyor: “Şimdiye kadar yaşanan en ölümcül depremlerden sadece ikisi.”
Kaderde bunları da yaşamak varmış.
Allah aklımızı almasın. Elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışalım. Gereksiz panik yapmadan, ihtiyaçları da doğru tespit ederek faydalı olabiliriz. Ki bu en doğru karar olacaktır. Çünkü henüz daha neler olacağını bilmiyoruz.
Geldiğimiz noktada binaların yıkılmasının nedeni hepimizin canını sıkan en büyük faktör . Kaçak yapılar ve onlara ruhsat veren yetkililer .
Milyonlarca kişinin ölümüne yol açan herkesin cezası verilmeli acıları dinmeyecek ama bu bir teselli olacak. Bunları yaşamak zorunda değiliz. Yanyana binalarda sağlam olmayanlar yıkılmış. Ne kadar büyük bir ihmal var.
Yaşanan bu felaketlerden dolayı fırsatçılar da iş başında. Tüm İhtiyaç malzemelerini nerdeyse üç katına satanlar var. Diğer taraftan insanların yaşadıkları bu acıları siyasete malzeme edenler var. Yazıktır günahtır. Acılar paylaştıkça azalır. Gün birlik olma günüdür. Elele omuz omuza verme günüdür. Artık boş işleri bırakma zamanı. Doğru düşünme zamanı…
Yüz yılın en korkunç depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralı olarak kurtarılan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah tekrarını yaşatmasın.

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 452

Oluşturulma Tarihi: 14 Şubat 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle