USD : 33.0180 EUR : 35.8377 GBP : 42.5566 KWD : 108.5564 RUB : 0.38765 QAR : 9.1051 AZN : 19.5310
KADİRLİ YENİ BİR DEPREME HAZIR MI? “KADİRLİ BELEDİYESİ BU KONUDA ÇALIŞMA YAPIYOR MU?”

KADİRLİ YENİ BİR DEPREME HAZIR MI? “KADİRLİ BELEDİYESİ BU KONUDA ÇALIŞMA YAPIYOR MU?”

6 şubat depremlerinin yaraları sarılmaya devam ederken kamuoyunda sık sık gündeme gelen olacak bir Adana Depremine Kadirli olarak ne kadar hazırız? Sorusu vatandaşlar arasında konuşulmaya başlandı.
“Deprem oldu bitti” anlayışının hakim olduğunu söyleyen vatandaşlar yüzlerce aile evlerine giremiyor ve yeni bir depreme hazırlık olarak yapılan bir şey yok yetkililer deprem konusunda artık bir şeyler yapsınlar” dediler
“kadirli Belediyesi Depreme Hazırlık Konusunda Ne yapıyor?” diye soran vatandaşlar depremin üzerinden 6-7 ay geçti çevre belediyeler zemin+4 kat üzeri yapılara izin vermeyeceklerine dair meclis kararı aldılar ama bizim belediyede henüz bir tık yok, insanlar öldükten sonra alınacak tedbirlerin hiç önemi yok dediler.
Geçtiğimiz depremde yaşanılan sıkıntıların not edilerek az sonra deprem olacakmış gibi gereken önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar gözle görülen çalışmalar istiyoruz. Artık bir şeyler yapılsın, konteynerler hazır edilsin, çadırlar hazır edilsin, seyyar aşevleri hazır edilsin, afet ekipleri belirlensin eğitimleri verilsin her mahallede toplanma ve barınma merkezleri oluşturularak vatandaşlara duyurulsun geçen depremde dışarıda kaldık üşüdük sıkıntı yaşadık olacak bir depremde aynı sıkıntıları yaşamayalım diye konuştular.
Okullarda da bilinçlenme eğitimi verilsin diyen vatandaşlar Kadirli belediyesi yıkılabilecek evleri şimdiden tespit edip gereken önlemleri almalı dediler.
           Haber : M. Şamil Kundakcı

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 206

Oluşturulma Tarihi: 15 Eylül 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle