USD : 34.2401 EUR : 37.1289 GBP : 44.7484 KWD : 112.3286 RUB : 0.35711 QAR : 9.4437 AZN : 20.2540
“KADİRLİ - DÜZİÇİ DEVLET YOLUNA BİR AN ÖNCE BAŞLANILMALIDIR”

“KADİRLİ - DÜZİÇİ DEVLET YOLUNA BİR AN ÖNCE BAŞLANILMALIDIR”

Ülkemizde birbirine komşu olupta arasında devlet yolu olmayan tek yer belki de Düziçi ve Kadirli İlçeleridir.
Kadirli’den Düziçi’ne gitmek isteyen vatandaşlar yaklaşık 30 km yol yerine yaklaşık 75 km yol katediyorlar.
Birbirlerine akrabalık ve kültürel bağ ile de sıkı bir diyalog içerisinde olan bu iki ilçenin insanları iki ilçe arasında duble devlet yolu yapılmasını istiyorlar.
Düziçi Kadirli yolunun yapılmasıyla bölgenin turizm, sanayi, sağlık ve ekonomik kazanımlar elde edeceğini belirten vatandaşlar bu yolun acil olarak başlanılmasını ve bitirilmesini istediler. Bu yolun açılmasıyla Karatepe Aslantaş milli Parkı, Haruniye Kaplıcaları, Düziçi Sabun suyu şelalesi, Kastabala, Karatepe Kilimleri, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Kadirli Alacami, Düldül dağı ulusal parkı ve Karatepe Aslantaş Milli parkının turizmde yeni bir güzergah oluşturacağını belirten vatandaşlar bu yolun bir an önce en güzel şekilde duble yol olarak açılmasının önemine değindiler.
 Kadirli Düziçi yolunun yapılmasıyla Kadirli Organize Sanayi, ve yeni kurulacak Düziçi ve Sumbas organize sanayi bölgelerinin daha faal olacağını belirten vatandaşlar istihdama ve ekonomiye büyük katkı yapacak olan bu yolun  açılması için yetkililere çağrıda bulundular.
Bu yolun yapılmasıyla, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis gibi illerden Kadirli, Kozan, Kayseri illerine doğrudan ulaşım güzergahı olacağını,Kozan kayseri den Düziçine ulaşımda geliş gidişlerin çok kısalacağını belirten vatandaşlar, ekonomik olarak ülkemize de büyük kazanımlar kazandıracak, aynı zamanda aralarında devlet yolu olmayan iki ilçenin arasında yol olmaması eksikliğini giderecek olmasının önemine değinerek Milletvekillerini göreve davet ettiler.
                  Haber : Kıymet Çeri Önal

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 381

Oluşturulma Tarihi: 04 Ağustos 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle