USD : 32.3177 EUR : 34.8816 GBP : 40.8286 KWD : 105.6159 RUB : 0.35218 QAR : 8.9110 AZN : 19.1168
“KA-VAK KADİRLİ” YÖNETİMİ DEPREM ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

“KA-VAK KADİRLİ” YÖNETİMİ DEPREM ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz hafta içinde KA-VAK Kadirli Şube Yönetimi olarak memleketimize kurulan deprem çadırlarını ziyaret ettik. Tarifsiz duygular içerisinde çadırlarda yaşayan insanların sıkıntılarına ortak olmaya çalıştık.
İş işleyen kadınlarla sohbet ettik. Çoğuyla sosyal medyadan tanışıyormuşuz pek samimi sohbetler ettik. Özellikle benimle fotoğraf çektirmek isteyen kadınları sevgiyle kucaklıyorum. Yönetim kurulu başkanımız ve yönetimdeki diğer arkadaşlarımız adına da kadirli Postası Gazetemiz aracılığıyla selamlar sevgiler gönderiyorum.
Oyun oynayan çocukların hiçbir şeyden habersiz mutluluklarına şahit olduk. Ayrıca onlar için hazırlanan oyun alanlarını görmek bizi pek rahatlattı.
Afad görevlileri süreci yönetmek konusunda çok başarılı. Diğer tüm sosyal hizmet uzmanlarının da çabalarıyla depremzedeler burada acılarını hafifletmeye çalışıyorlar.
Kadirli Kaymakamlığımız ve Kadirli Belediyemiz, memleketimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları da dahil, aynı amaca yönelik birleşerek depremzedelere koordineli şekilde hizmet veriyorlar.
Elbette yaşanan büyük bir afet . İnsanlara bu acıyı unutturmak mümkün değil ama en azından hafifletmek adına yoğun çaba sarfediliyor.
Biz de Kadirlinin Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi olarak bu insanları yakından gördük. Bir parça da olsa destek olmaya çalıştık. Çünkü yaşanan acılar paylaştıkça azalırmış.
Depremden etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret etmek isterseniz adres bilgisi Kadirli Şehit Kansu Küçükateş mahallesi Sentetik Halı sahada kurulan çadır kentte .
Afad görevlilerinin depremden etkilenen insanlarla iletişimini tebrik ederiz. Çadır kentin kurulmasında emeği geçenlere de teşekkür ederiz.
Yaşanan acıları unutamayız!
Memlekette 11 şehrin etkilendiği depremde yaşanan bazı mucizeler var. Arama kurtarma ekiplerinin anlatımlarından biri var ki çok etkili. Yazılarımda ara ara bazı alıntıları paylaşıyorum. Kurtarma ekipleri yıkım çalışması yaparken bir anne geliyor ve çocuklarının tam da kepçeyle kazılacak yerde olduğunu söylüyor. Ekipler harekete geçiyor ve çocukları kurtarıyorlar. Fakat annelerinin dört yıl önce vefat ettiğini söylüyorlar. Bu bir mucize değil de nedir acaba?
Canla başla mücadele eden bir kişiyi hayata döndürmek için kendini tehlikeye atan herkesten Allah razı olsun. Maddi manevi yardıma gelenlerin hayırlarını kabul etsin.
Öte yandan, insanlar çaresizlik içinde yaşamaya çalışırken, acılarını paylaşmak ve destek olmaya çalışmak yerine, garip şekilde başka şeyler konuşulmaya başlandı. Bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğumu buradan belirtmek istiyorum.
Elbette önümüzde bir seçim var. Biz aynı memleketin insanıyız . Şu an gündemimiz deprem konusu . Değiştirmeye çalışmak hiç yakışmıyor Siyasettin de bir kuralı vardır, olmalı!
Tarifsiz acılar yaşayan insanların yanında yaralarını sarmaya çalışmak gerekir. İnsanlık her şeyin üstündedir.
Ülkenin basın gündeminde yer alan deprem haberleri, birdenbire yerini siyaset haberlerine bıraktı. Bu yapılanlar, memleketimizin yaralı insanlarına karşı büyük saygısızlıktır .
Sadakat çok önemli bir kavramdır. İnsanın kendine duyduğu bir özsaygıdır. Hissin gerçeğidir. Eğer siz bu gerçekleri hissedemiyorsanız, maalesef ki yaşamıyorsunuzdur. Bu insanların yaraları kanıyor. Çoğu öldüler ya da yakınlarını kaybettiler. Belki de size oy verenlerdi bunlar.
Bizim gündemimiz kendi içimizde bu insanları nasıl rahatlatabiliriz düşüncesidir. Tekrar bu depremleri yaşamamak için neler yapılabiliri konuşmaktır. Çareler aramaktır. Zamanı gelince olmazsa olmaz siyaset tabi ki konuşulacaktır ama şimdi değil!
Depremde ailesini kaybeden kimsesiz çocuklara sahip çıkmak isteyenler E-devletten ya da bulunduğu il ya da ilçelerin sosyal hizmet merkezlerinden evlat edinme başvuruları yapabilirsiniz Ben de başvurumu yaptım. Dilerim hiçbir günahı olmayan bu yavrular için Yüce Allah güzel hayatlar nasip eder.
Son olarak Beraat kandilinizi gönülden kutluyorum. Allah dualarımızı kabul etsin. Memleketimiz için ne hayırlıysa o olsun. Her şey gönlünüzce olsun

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 355

Oluşturulma Tarihi: 07 Mart 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle