USD : 33.9547 EUR : 37.7362 GBP : 44.8159 KWD : 111.8313 RUB : 0.37991 QAR : 9.3675 AZN : 20.0851
İYİ PARTİ KADİRLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SERKAN ÖZKALE " MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR”

İYİ PARTİ KADİRLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SERKAN ÖZKALE " MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR”

İyi Parti Kadirli Belediye Başkan  aday adayı Serkan Özkale adaylık süreci ile ilgili bilgi verdi.
Özkale Kadirlililerin yıllardır hakettiği hizmetlerden mahrum bırakıldığını belirterek; " sahip olduğum bilgi ve yönetim tecrübesiyle Kadirlili hemşehrilerimi modern ve çağdaş olanaklara ulaştırma amacıyla bu yola çıktım " dedi.
Kadirli'de milli ve manevi değerler eşliğinde katma değerli projeler üreterek belediyecilik anlayışına yeni bir model getirmenin şart olduğunu vurgulayan Özkale; " halkın katılımıyla oluşacak görüşlerin vücut bulduğu projeler, yerel yönetimlerinin olmazsa olmazıdır. Yerel katılımcı görüşlerin çok olması bir belediyenin kültürel ve ekonomik tüm politikalarının  omurgasını temsil eder. Belediye uhdesindeki yetki ve sorumlulukların eşit ve adaletli olması için  Vatandaş olma yeterliliği kâfidir. Saygıdeğer Kadirlili hemşehirlilerimiz bizlere teveccüh gösterir yetki verirse, yerelden kalkınmayı hedef alarak katma değer üreten projelerimizi hemen işleme koyacağız. Ne gariptir ki son derece verimli topraklara sahip olduğumuz halde katma değer üreten hiç bir proje bu zamana kadar hayata geçirilmemiş, markalaşmış bir ürüne sahip olamamışız. Bizim hedeflerimizden biri zeytinciliği, teknoloji yardımıyla modern bir tarıma dönüştürmek ve elde edilen üründen azami gelir elde ederek markalaştırmaktır. Bunun için belediye koordinasyonunda devlet destekli  kooperatif ve üretim organizasyonları kuracağız. Böylelikle çiftçi üretecek, çiftçi fiyatını belirleyecek ve çiftçi kazanacaktır.
Zeytinciliği Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirip ziraatini kırma salamuradan yağına kadar en üst seviyede değerlendireceğiz. 
Türkiye'nin turp ihtiyacının %80 nini karşılayan Kadirli'de maalesef turp tarımı hala ilkel sayılacak usullerde  yapılmaktadır. Savrun kıyısında yapılan temizleme ve paketleme işlemini ıslah ederek modern bir hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu suretle turpu, hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan Kadirli'ye yakışır bir sektör haline dönüştüreceğiz.
Diğer bir zirai ürünümüz olan  yer fıstığı ile ilgili katma değer katabilecek projemiz, çok ortaklı çiftçi birliği kurup hem çerezlik hem de endüstriyel yağ, un üretimidir.
Yaşadığımız modern çağda hala mahallelerine su ulaşamayan vatandaşlarımızın olması yüzyılın utancıdır. Galaaltı suyunu, boşa akan doğal su kaynaklarımızla zenginleştirerek bu ayıptan kurtulacağız. Altyapı yetersizliği ilçemizde  büyük bir sorun haline gelmiştir. Altyapı yenileştirme projeleri önceliğimiz olacaktır. 
Kentimizi modern bir yaşam merkezi haline getirmek için bazı sektörlerin kurumsallaşması gerekmektedir. Projelerimizde  kente yakın bir alanda  modern bir galericiler sitesi kurmayı hedefliyoruz. Böylelikle yaklaşık 150 kadar galerici esnafımıza insana yakışır bir ortamda çalışma imkanı sağlayacağız.
Mevcut sebze hali Kadirli'ye ve Kadirli halkına yakışmamakta, ihtiyacımız karşılayamamaktadır. Yeni modern bir meyve sebze hali gerekmektedir. Bu konuda gerekli araştırmayı yaptık. Kadirli'ye yakışır bir sebze hali kazandıracağız. Şubat ayındaki üzücü depremle birlikte artık Kadirli'de  kentsel dönüşüm mecbur hale gelmiştir.
Yıllar öncesinin yolları kadirli trafiğini tıkamış, çileye dönüştürmüştür. Yeni arterler açılarak bu keşmekeşe son vereceğiz.
Yeşil alanlarımız son derece yetersiz olup halkın nefes alacağı yeni yerlere ihtiyaç vardır.
Belediyecilik anlayışımız insan odaklı olduğu içi sosyal sorumluluk projelerine önem vereceğiz. Bunun için başta eğitim olanakları kısıtlı olan bölgelere eğitim desteği  vereceğiz.
Şehir meydanlarında ve yeşil alanlarda halkımıza  ücretsiz internet erişimi sağlayacağız.  İlçemizin gözbebeği Sülemiş Tepesi'ne  binicilik kulübü açarak   kullanıma sunup,  Türkiye'nin en önde gelen tesislerinden biri hale getireceğiz. Savrun Çayı'nın etrafı halkımızın dinleneceği mekanlara dönüştürerek, kıyı boyu bisiklet yolu açmayı planlıyoruz. Toplumumuzda kadının yeri her şeyden önce gelmelidir mantığıyla kadıkların el emeği ürünlerini değerlendireceği pazarlar oluşturacağız. Gençlik merkezleriyle koordineli olarak Belediye gençlik kompleksi kuracağız. Böylelikle sporu genç nesillere sevdirip, zararlı alışkanlıklardan korumasını sağlamak istiyoruz.
Kadirli belediyesi olarak kenti YEŞİL ENERJİYLE aydınlatmayı, böylelikle elektrikten  tasarruf ederek kazancımızla başka alanları desteklemeyi hedef alıyoruz. 20 dekar bir alana kurulacak güneş panelleriyle oluşan   1 MW güce sahip GES santralı beş yılda kendini amorti ediyor.  " dedi.
Aslen Karabacak Köyü'nden olduğunu söyleyen Serkan Özkale, çalışma hayatını büyük turizm şirketlerinde yöneticilik ve eğitim danışmanlığı olarak geçirdiğini belirterek; "şimdi memleketime hizmet sırası. Kendi memleketime hizmet ederken insana hizmet etmek gururuyla tüm kadirlililerle başarıyı birlikte yaşayacağız. Kadirli'nin modern ve çağdaş anlayışla yönetilmesine, kadirlili hemşehirlilerimizin mahrum bırakıldığı  çağdaş olanaklara kavuşmasına AZ KALDI" diye ilave etti.
SERKAN ÖZKALE KİMDİR?
1976 yılında Almanya da doğdu. 1 yaşındayken  ailesiyle Türkiye'ye döndü.  İlkokulu Karabacak Köyünde bitirdi.  Kadirli Devrişpaşa ortaokulu 1. sıntan ayrılarak Almanya'ya dönüp Hauptschule Meslek okulunda  vasıta elektrik konusunda eğitim aldı. İki yıl vardiye sorumluluğu yaptıktan sonra Akademi Klausenhoff'ta dil eğitimini bitirdi. 1998 de Türkiye'ye dönerek ailesiyle iki yıl çiftçilik  yaptı. Daha sonra Antalya'ya giderek Otel Antbel de spor şefliği, Sunland Beach Otel'de animasyon müdürülüğü yaptı. 2005 yılında Hadrian Grubun sunuculuğu ve satış destek  görevinde bulunduktan sonra aynı yerde şeflik  müdürlük yaptı. Doğuş -Ceres Grubu ortaklığının  müdürlüğünü Kıbrıs, Fas, Dubai temsilciliğini yaptıktan sonra, Avusturya firması Östereichische Post ve  EVN'e geçti. Halen bu firmalarda eğitim uzmanı olarak görev  yapıyor.         Haber : M. Şamil Kundakcı

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 2185

Oluşturulma Tarihi: 21 Kasım 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle