USD : 34.1769 EUR : 37.1059 GBP : 44.4832 KWD : 112.1622 RUB : 0.35391 QAR : 9.4263 AZN : 20.2166
İrfan CAN Akademisi

İrfan CAN Akademisi

Yoksun Dergisi
Sevginin dillerden düşmediği bu devirde sevgiden yoksunuz, arkadaşlığın dillerden düşmediği bu devirde arkadaşlıktan yoksunuz, bir selam vermenin bu kadar kolay olduğu devirde selam vermekten yoksunuz, cömertliğin bolca bulunması gereken bu devirde cömertlikten yoksunuz… Bu devrin yoksunlukları saymakla bitmez. Bizlerin bir dergi çatısı altında toplanma nedenimiz yoksunluk ikliminin her alana hakim olduğunu görüp, bu yoksunlukları kendi kavlimizce beyaz sayfalara taşımaktır. Buradan hareketle gayemiz tespit ve harekettir. 2023-2024 Eğitim projesi ile Kadirli'nin önemli değerlerinden ve şahıslarından olan İrfan Can'ın adının yaşaması ve hatırlanması düşüncesi ile İrfan Can Akademisi'ni başlattık…
Kadirli Gençlik Meclisi.
İrfan CAN öğretmen, kalplerde çok önemli izler bırakmış. Ben de onu Kadirli Belediyesi Meclis Üyesi iken tanımıştım. Zaten bir süre sonra da vefat etmişti. Allahım sonsuz rahmet etsin mekanı cennet olsun. Değerli eşi Kadriye CAN Hanım ve diğer tüm yakınlarına sevgilerimizle…
Gençler bu proje kapsamında, Onu en iyi tanıyan kişilerden yardım almak için Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (Ka-vak) Kadirli Şube yönetimine geldiler. Vakıf yönetimi olarak bu gençleri tanımak ve desteklemek amacıyla hazırlamış oldukları programların ilk oturumuna katıldık. Vakıf Başkanımız Eğitimci Duran İSAOĞLU ve Eğitimci Ali AKHARMAN, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Caner ÇATAL kendi ifadeleriyle İrfan CAN öğretmeni anlattılar. Program sonunda Sevgi KEMAL TOPAL Hanım da bizlere sazıyla sesiyle çok güzel müzik dinletisi sundu.
Yoksun Dergisi İrfan CAN Akademisi ikinci oturumu, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Binamızda yapıldı. Kültür, Sanat , Kadın ve Gençler konuları ele alındı. Konuşmacılar ise Eğitimci ve başarılı Yazar Mansur IŞIKBOL, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim kurulu üyelerinden biri ben deniz diğeri de Musa ASLANSOFUOĞLU idi. Vakfımızın diğer yönetim kurulu üyelerinden Cevahir YILDIZELİ ZARARSIZ Hanım da programa katıldı.
Ka-vak Kadirli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Duran İSAOĞLU her dakika Milli kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmalıyız mesajı verdi .Rahmetli öğretmenimiz İrfan CAN ile Vakfımızın kurucusu rahmetli İ. Safa VAYISOĞLU nu unutmamalıyız diyerek, gençlere önemli mesajlar verdi. Vakfımızın kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlattı. Eğitimci Yazar Mansur IŞIKBOL da kendi çocukluğundan örnekler vererek hepimizi çok etkileyen konuşmalar yaptı. Okumanın ve yazmanın önemini vurguladı sürekli. Eğitimci Halk şairimiz Musa ASLANSOFUOĞLU “DELAĞRA” yı ve onun gücünü, ne kadar önemli bir kişilik olduğunu anlattı. Ve ben deniz de gençlere sürekli birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini, daha doğru hedeflere ulaşmak için buna çok ihtiyacımız olduğunu söyledim. Gençlerin parlayan gözleri Ka-vak binamızı aydınlattı.
Programın sonunda sazıyla Selahattin KAYA Bey, muhteşem sesiyle Şule SESLİ Hanım bizlere mükemmel bir müzik ziyafeti verdiler.
Memleket aşkıyla kurulmuş KA-VAK yönetimi Kadirlinin gençlerine sahip çıkmıştır. Gazetemiz KADİRLİ POSTASI aracılığıyla YOKSUN Dergisi Yönetimi başarılı ve yetenekli gençleri tebrik ve teşekkür ederiz. Programa katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Yoksun Dergisi İrfan Can Akademisi üçüncü oturumunda buluşmak dileğiyle .
Dün sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş dahil 10 ilde yıkıma sebep oldu. Kadirli Eğitim ve Kültür Valfı yönetimi, Türk Kızılayı Kadirli Şube yönetimi olarak depremde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz .Allah tekrarını yaşatmasın.

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 342

Oluşturulma Tarihi: 07 Şubat 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle