USD : 34.2401 EUR : 37.1289 GBP : 44.7484 KWD : 112.3286 RUB : 0.35711 QAR : 9.4437 AZN : 20.2540
“El ele Birlikte Başarılı Geleceğe”

“El ele Birlikte Başarılı Geleceğe”

Türkiye geneli yapılan istatistiklerde Osmaniye Kadirli eğitim ve öğretim alanında büyük başarılar gösteriyor . Bununla hem gurur duyuyoruz hem de yeni başarılara imza atmaya devam ediyoruz.
Şimdi size her aşamasını takdirle takip ettiğim ve bu haftaki köşe yazımda gururla bahsetmek istediğim, bu emsal projeyi biraz tanıtmak istiyorum.
Kadirli Kaymakamlığının direktifleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanarak 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde, yaz tatilinden itibaren uygulanılmaya başlanılan ‘’ El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe ‘’ projesi ilçe genelindeki tüm okullarda uygulanarak öğrencilerimizin başarıları zirveye taşındı.
     Proje 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanmadan önce ilçedeki tüm öğretmen ve idarecilerle branş bazlı toplantılar gerçekleştirilerek eğitimciler proje hakkında bilgilendirilerek; projenin sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik olmadığı, dolayısıyla akademik başarının yanında öğrencilerin psikosoyal desteklenmesi, sanatsal,sportif ve kültürel yönden desteklenmesin amaç edinildiği ayrıntısıyla aktarılarak projenin adında belirtildiği şekilde eğitimin tüm paydaşlarıyla öğrenci başarısı için çaba gösterileceği vurgulandı.
Bakın burası çok önemli!
LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin , belirlenen gönüllü öğretmenler aracılığıyla, bir anlamda öğrenci koçluğu uygulamasıyla gelişimleri takip edilerek sınavlara kadar var olan eksikliklerinin giderilmesi sağlandı. LGS-YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak, bu süreçte ihtiyaç duyacakları akademik, sosyal ve motivasyonel desteği öğretmenler aracılığıyla verebilmek adına oluşturulan ‘’ El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe ‘’ projesi, eğitimin tüm paydaşlarını tek bir hedefe odaklıyor: BAŞARI…….
Projenin uygulanabilmesi amacıyla tüm okulların 8. ve 12. Sınıf öğrencileri, öğretmen ve idaricileri ile birlikte okullarında ziyaret edilerek projenin motivasyon çalışması tamamlandı. LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik olarak her ay deneme sınavları gerçekleştirilerek (6 LGS -7 AYT-TYT) öğrenci takip sistemi içerisinde, sonuca ulaşmada ölçme- değerlendirme ve öğrenci başarı analizleri yapıldı. Aynı zamanda ilçe genelindeki tüm ilkokullarda resim,müzük ve spor taramaları gerçekleştirilerek öğrencilerin erken yaşlarda yetenek tespitlerinin yapılarak, bu alanlarda desteklenmeleri ve yönlendirilmeleri sağlandı.Bu anlamda sadece akademik başarıya odaklanan bir proje olmadığı için güzel sanatlar,konservatuar,spor akademisi gibi öğretim kurumlarına yerleşen tüm öğrencilerin ödüllendirilmesi gerçekleştirilerek öğrencilerin bu alanlara yönlendirilmesi teşvik edildi.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde dahi proje hedefinden sapmamak adına Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından çadır kentte yürütülen psikososyal çalışmalara ek olarak LGS ve YKS Kamp çadırları kurularak sınava hazırlanan öğrencilerin desteklenmesine devam edildi.Bu kamp çadırları ilçe genelinde ulaşılabilir merkez noktalarda da kurularak öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olundu.
Yine mükemmel bir şekilde
Sınavlara bir ay kala gönüllü öğrenciler için Turizm Otelcilik Lisesinde barınma, beslenme ve ders çalışma ortamları hazırlanarak LGS ve YKS kamp uygulaması gerçekleştirildi.
  Tüm bu çabalar sonucunda Kadirli ilçesinde LGS ve Yks sınavlarında elde edilen başarın önceki yıllara göre önemli oranda artış gösretmesi projenin ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır. ( yaklaşık %40 )
Proje sonrası LGS de %1 lik dilime giren 34 öğrenci ile YKS de ilk on bin sıralamasında olan öğrenciler Kadirlili iş adamlarının finasörlüğünde para ödülü ile ödüllendirildi.Her iki ödül törenine öğrenci,öğretmen,veli ve halk yoğun katılım sağladı.
Başarılı bir geleceğin yaşanabilmesi, eğitimde tüm paydaşların dayanışması ile mümkün olacaktır. Kadirlide uygulanan ‘’ El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe’’ projesi de uygulamaları ile ‘’ BAŞARI’’ ya odaklanan öğrenci merkezli  bir proje olmasıyla değerini ortaya koyuyor.
Bu projeyi hazırlayan Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezine, Koordine eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve projnin liderliğini gerçekleştiren Kadirli Kaymakamlığımıza, öğretmen ve yöneticilerimize, velilerimize ve gayret eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
Kadirli Kaymakamımız geldiği günden itibaren aralıksız çalışmaları,mütevazi kişiliği ve insani yönü yüksek projeleri ile memleketimize çok büyük değerler katmıştır. Her gittiği yerde çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum ve kendisine yeni görev yeri Samsun Canik te de KADIRLI de olduğu gibi üstün başarılar diliyorum.
Sonuç itibari ile el ele vererek kendi çocuklarımızın başarılarını gördük, ödüllendirdik ve gururlandık. Fakat, bu kadarla kalmamalı yeni projeler artarak devam etmelidir . Çünkü bu çocuklar bizim ve geleceğimiz onlara emanet…

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 408

Oluşturulma Tarihi: 30 Ağustos 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle