USD : 34.2401 EUR : 37.1289 GBP : 44.7484 KWD : 112.3286 RUB : 0.35711 QAR : 9.4437 AZN : 20.2540
AŞIK ABDULVAHAP KOCAMAN’I ANMA ETKİNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

AŞIK ABDULVAHAP KOCAMAN’I ANMA ETKİNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kadirli Belediyesi tarafından Koçlu köyünde geleneksel olarak düzenlenen  Abdulvahap Kocaman’ı anma etkinlikleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Okçuluk yarışması ile  başlayan etkinlikler, halk ozanlarının türküleri ve Tiyatro ve gösteri sanatcısı İsa Durmuş tarafından çocuklara yönelik oyunlarla devam etti.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, “geleneksel olarak düzenledikleri Aşık Abdulvahap Kocaman'ı Anma etkinleri ile hem aşıklık geleneğini hem de Abdulvahap Kocaman'ın eserlerini gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Belediye olarak asıl görevlerimizin dışında sosyal ve kültürel hizmetlerle de halkımıza hizmet ediyoruz" dedi.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise "Abdulvahap Kocaman gibi Aşık Feymani gibi değerlerimiz için etkinlikler düzenleyerek bir kültürü bir geleneği gelecek nesillere aktarılması için bu tür etkinlik düzenleyen Belediye Başkanımız Ömer Tarhan ve Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.
Halk Ozanı Aşık Gül Ahmet Yiğit’in de sahne aldığı Anma etkinliklerinde Aşık Feymani Merhum Aşık Abdulvahap Kocaman’la anılarını anlatmasıyla devam etti.
Etkinliklere, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz,  Kadirli Kaymakam Vekili ve Sumbas Kaymakamı Furkan Taşkıran, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, MHP İlçe Başkanı Severtürk Demirci, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Alıcı, Türkmen Belediyesi Belediye Başkanı Veli Fidan, MHP Kaçep Başkanı Berra Kocaman, Onur Konuğu olarak Aşık Feymani, Sanatçı Gül Ahmet Yiğit ve  bir çok halk ozanı ile Abdulvahap Kocaman’ın ailesi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Okçuluk turnuvasında dereceye girenlere kupa madalya ve ödüllerin verildiği etkinlikte sahne alan Aşık ve Ozanlara Vali Erdinç Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.      
        Haber : M. Şamil Kundakcı

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 295

Oluşturulma Tarihi: 15 Ağustos 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle