USD : 32.5111 EUR : 34.8882 GBP : 40.7538 KWD : 106.2109 RUB : 0.35540 QAR : 8.9642 AZN : 19.2312
KORKUTATA ÜNİVERSİTESİ VE OTSO İŞBİRLİĞİ İLE ÖNEMLİ PROJE

KORKUTATA ÜNİVERSİTESİ VE OTSO İŞBİRLİĞİ İLE ÖNEMLİ PROJE

KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ İLE OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞBİRLİĞİNDE HAZIRLANAN "EĞİTİMDE OLMAYAN GENÇLERE YÖNELİK MESLEK EDİNDİRME PROJESİ" NİN TANITIMI YAPILDI

Korkut Ata Üniversitesi ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nın birlikte hazırladığı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı; İstihdamda, Eğitimde veya Mesleki Eğitimde Olmayan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET) (NEET PRO) projelerinin açılış toplantısı Korkut Ata Üniversitesi rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Korkut Ata Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği ; Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İş Gücüne Katılımı konulu proje ile; Yine aynı kapsamda kabul edilen; Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatör olduğu

“CNC Torna Operatörleri Olarak NEET'ler” isimli projelerin tanıtım toplantısına;

Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, , Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Tosyalı Holding'ten Serkan Ayvataş, Ferra Filitre Sanayi ve Ticaret Aş. den Yunus Minas, Arce Tiny House Yapı Mühendislik'ten Selda Demirel, Mim- Mak Makina İmalat Montaj Sanayi'den Adalet Yılmaz, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü çalışanı Nisanur Karay, Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışanı Mahmut Savaş Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamil Nazik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu ve çok sayıda proje paydaşı katıldı.

Rektörlük gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Toplantıda ‘‘CNC Torna Operatörleri Olarak NEET’ler’’ başlıklı projenin tanıtımını proje koordinatörü olan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu yaparken ‘‘Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İşgücüne Katılımı’’ başlıklı projeyi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyesi, Proje koordinatörü Prof. Dr. M. Hamil Nazik sundu.

Korkut Ata Üniversitesi ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörlüğünde, genç işsizlik sorununa çözüm bulma amacıyla yürütülecek olan projeler, gençlerin iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Projeler kapsamında kursiyerlere çeşitli iş ve kariyer fırsatları sunulacak, staj olanakları sağlanacak ve iş dünyası ile gençler arasındaki bağ güçlendirilecek.

Sunumlarda öğrencilerin sadece teorik eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda pratik deneyim kazanmalarının da önemli olduğu göz önünde bulundurularak, ‘’Projelerde, 18- 29 yaş arası teknik lise mezunu gençlerin iş bulma süreçlerine destek olma amacı hedeflenmiş. Ayrıca, proje ile bölgede yapılan araştırmalar sonucunda en çok tercih edilen iş kollarında kalifiye eleman yetiştirilmesi de planlanmış.

‘’CNC Torna Operatörleri Olarak NEET’ler’’ projesinin sektörel paydaşları arasında, Osmaniye’de faaliyet gösteren Tosyalı, Arce, Ferra, Mi-Mak ve Suntek gibi işletmeler yer alıyor. Kursiyerler, CNC ve Torna tesviye alanındaki branşlarda verilecek eğitimden sonra kendilerine uygun alanda staj yapma imkânı bulacaklar.

Kursiyer öğrencilere iş bulma yöntemleri kapsamında, nasıl başvuru yapılacağı, başvuruda bulunulacak sektörler ve bu alanda istihdama müsait işletmeler hakkında danışmanlık hizmeti de sağlanacak. Toplamda 10 hafta sürecek olan mesleki eğitim programı, toplam 320 saatlik bir içeriğe sahip olacak. Bu program kapsamında, beş ayrı kursiyer grubu oluşturulacak ve her bir grupta 25 kişilik katılımcıya eğitim verilecek. Ayrca her kursiyere günlük 10 Euro ödeme yapılacak.

Kursun tamamlanmasının ardından katılımcılara Korkut Ata Üniversitesi tarafından sertifikalar verilecek.

Programın devamında Kadirli Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamil Nazik tarafından hazırlanan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen "Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İş Gücüne Katılımı Projesi" hakkında sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hamil Nazik, bu projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirildiğini dile getirerek "Bu proje, eğitimde ve istihdamda henüz yer almayan gençlerin istihdam edilmesini ve özellikle tekstil sektöründe iş gücüne katılımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır." dedi.

NEET’lere (Ne İstihdamda Ne de Eğitim-Öğretimde Yer Almayan Gençler) yönelik gerçekleştirilecek bu proje ile 18-29 yaş aralığındaki 150 gencin tekstil sektöründe istihdam edileceğini de belirten Prof. Dr. M. Hamil Nazik, ‘‘Hedef kitlemiz 18-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Toplamda 150 gencin projeden yararlanmasını planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde basın yayın organlarında duyuracağımız başvuru tarih ve adresine, İŞKUR'a iş için başvuruda bulunmuş 18- 29 yaş arası teknik lise mezunu kadın ve erkekler müraacat edebilecektir.

Müracaat edenlerin ise her hangi bir okulda kayıtlı olmaması gerekiyor.

Projeye katılan kursiyer öğrencilerimize günlük 10 Euro ödeyeceğiz. Kurs sonu iş bulan kursiyere 200 Euro da destek vereceğiz. Bilindiği üzere Osmaniye'miz demir çelik sektörünün yoğun olarak kurulu olduğu bir bölge. Güçlü bir organize sanayi bölgemiz var. Aynı zamanda, bölgede ikinci düzeyde de tekstil sektörü oldukça güçlü. Yani organize sanayi bölgemiz, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarını da bünyesinde bulunduruyor. Bizler de olaya bu noktadan yaklaşarak neler yapılması gerektiğini ele aldık. Proje kapsamında, gençler; dikiş makinesi, iplik makinesi ve boya makinesi operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim kurslarına tabi tutulacak olup aynı zamanda, kişisel gelişim ve sosyal beceri eğitimleri de alacaklar. 25’er kişilik 6 grup halinde gerçekleştirilecek bu eğitimler sonrası katılımcılar, firmalarda mesleki staj yapacaklar.” şeklinde konuştu.

Tanıtımın soru cevap bölümlerinde sektör temsilcileri de projeye her türlü katkıyı vereceklerini belirtirken, gerçekten nitelikli elemana ihtiyaç duyduklarını, bu konuda üniversitenin öncülük etmesinin genç işsizliğin çözümü için atılan önemli bir adım olduğunu söylediler.

Tosyalı Holding İnsan kaynakları direktörü Serkan Ayvataş ise, nitelikli olarak yetiştirilmiş kursiyerlerin hepsini istihdam etmeye talip olduklarını belirterek projeye destek vereceklerini ifade etti.

İstihdamda, Eğitimde veya Mesleki Eğitimde Olmayan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET) (NEET PRO) projelerinin açılış toplantısı, Rektörlük fuaye alanında verilen kokteyl ile sona erdi.

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 130

Oluşturulma Tarihi: 22 Eylül 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle