USD : 32.2229 EUR : 34.8912 GBP : 40.7484 KWD : 105.3240 RUB : 0.34972 QAR : 8.8849 AZN : 19.0607
ANKARA  ARTÇISI

ANKARA ARTÇISI

Ülkemizin 11  vilayetini vuran asrın felaketinin üzerinden henüz bir ay bile geçmedi,bir yandan yaralar sarılırken diğer yandan  yaklaşan seçim,şimdiden deprem bölgesinde yaşanan artçı sarsıntıların önüne geçmiş durumda.
   En büyük kaygılarımızdan biri de yaşanan bu asrın felaketinin çok çabuk unutulma ihtimaliydi  elbet,fakat Ankara'da öyle kuvvetli artçı bir deprem yaşandı ki,gündem bir anda siyasette cereyan etmeye başladı.Ülkece asıl depremi İstanbul'da beklerken ters köşe olduk,deprem Ankara'da oldu.Hem de 9-10 şiddetinde.
  Meral Akşener,neredeyse 3-4 yıldır insanlara hep umut,pembe hayaller vaad eden o meşhur masanın arkasında ne büyük kavgaların olduğunu ve perde arkasındaki çıkar ilişkilerini masanın ayaklarını devirerek bir çırpıda ortaya koydu.Artık siyasette kartlar yeniden dağıtılacak gibi duruyor.Doğruyu söylemek gerekirse,binanın taşıyıcı kolonlarından en kritik olan İYİ Parti,artık masada değildi.
   Birbirine benzemeyen ve kendi aralarında doku uyuşmazlığı bulunan 6 partinin, dışarıdan yapılan eklemeler de ahengini bozdu.Herkes,çatlağın HDP yüzünden yaşanacağını beklerken,asıl deprem Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde  İP  noter mi, değil mi  vurgusunda yaşandı.Meral Akşener,açık açık tuzağa çekilmeye çalışıldığını söyledi.Ama anlayamadığım bir şey var;madem masayı devirecekti,neden öncesinde '' Ortak bir noktada buluşmuş bulunuyoruz.'' İfadesini kullandı.
    Velhasıl,aylarca toplanmanın,saatlerce kapalı kapılar ardında görüşmelerin,ikili buluşmalarının sonucunun bu şekilde pervasız bir tabloyla sonuçlanacağını beklemiyordum.
   Derken;
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkması yahut kaldırılmasıyla masa bir anda beşli olarak devam etti.Sonrasında ise masanın tekrar eski formatına döndürülmesi için yapılan arabuluculuk girişimleri,baş döndüren bir görüşme trafiği sonunda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı yardımcısı olması formülüyle Meral Akşener'i yeniden masaya oturttular. İYİ partinin kırdığı masanın ayağı tekrar yapıştırıldı,ama bu sonradan yapılan onarım tutar mı bilinmez.Bir nevi protez bacaklı masa ayağı oldu.Noter masası,kumar masası derken masa,ince ve küçük hesapların yapıldığı bir masa haline dönüştü.

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 459

Oluşturulma Tarihi: 10 Mart 2023

Kategori: Köşe yazıları

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle