USD : 32.5211 EUR : 34.5888 GBP : 40.5998 KWD : 106.1166 RUB : 0.34680 QAR : 8.9671 AZN : 19.2371
AİLELERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK

AİLELERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK

Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu tarafından, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinden biraz olsun kurtulabilmek adına düzenlenen etkinlikler son hız devam ediyor. Öğretmen ve öğrencilere yönelik etkinliklerden sonra velilere yönelik “Deprem Psikososyal Destek Aile Semineri” düzenlendi. Konuşmacı olarak okul Rehber Öğretmeni Gizem Gülden ve Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Havva Demir Mor’un yer aldığı program okul müdürü Selim Yiğit’in açılış konuşması, Deprem Şehitleri ve bütün şehitler için Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Rehber öğretmen Gizem Gülden, yaşanan depremin insan psikolojisi üzerinde çok olumsuz etkilerin meydana getirdiğini ama hayatın bir şekilde devam ettiğini, depremin hem büyükler hem öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini nasıl ortadan kaldırabiliriz ya da azaltabiliriz konularında bilgiler verdi.Ayrıca bu süreçte çocukların sosyal medya ve orada yayınlanan deprem görüntülerinden uzak tutmanın önemi üzerinde durdu.

Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Havva Demir Mor'da yaptığı konuşmada,çok büyük bir deprem yaşandığı böyle bir depremin yakın bir zamanda bir daha yaşanmasının pek olası olmadığını ama her zaman tedbirli olmak gerektiğini, bu süreçte çocuklarla daha özenle ilgilenilmesi gerektiği depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için onların davranışlarının gözlemlenmesi ve gerek duyulması halinde uzman desteği alınması gerektiğini vurguladı.

Veliler ise okul idaresine daha önce öğrenciler için düzenledikleri etkinlikler ve bu program için çok teşekkür ediyoruz, faydalı bilgiler öğrendik devamını bekliyoruz dediler.

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 197

Oluşturulma Tarihi: 18 Mart 2023

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle